Verbod op alle ADR-vervoer op deel Brusselse Ring (R0) op zaterdag 6 juli.

Auteur: 
Johan Mattart
Category: 

Tijdelijke maatregel naar aanleiding van de start van de Ronde van Frankrijk .

De start van de Ronde van Frankrijk vindt dit jaar plaats in Brussel, wat aanleiding geeft tot enkele tijdelijke verkeersmaatregelen.

Veel grote wegen in Brussel zullen op zaterdag 6 en zondag 7 juli volledig gesloten zijn voor alle verkeer. U vindt alle nuttige informatie op de website https://granddepart.mobilite-mobiliteit.brussels/nl  .

Niet enkel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, maar ook op een deel van de Ring wordt hinder verwacht naar aanleiding van de doortocht van de renners op zaterdag 6 juli. De renners zullen namelijk het Vierarmenkruispunt in Tervuren nemen en boven de Vierarmen-tunnel passeren.

Om deze reden meldt de Federale Politie dat op zaterdag 6 juli tussen 10.00 en 19.00 uur er een TOTAAL verbod op alle ADR-transporten van toepassing zal zijn op dit deel van de ring tussen Zaventem en Waterloo.

Concreet betekent dit dat de handelaars in Henegouwen, Brabant en Namen die die dag gaan laden in petroleumdepots in Vilvoorde of Antwerpen, de grote omweg van de Ring doen via Ittre - Halle - Drogenbos en Groot-Bijgaarden, en ook voor de terugreis deze weg te nemen (Grimbergen - Jette - Groot-Bijgaarden - Halle – Ittre). Op het einde van de E40 (afkomstig van Luik en Oostende), de E411, de E19 en de E 429 zullen elektronische verkeersborden het tijdelijk verbod op ADR-vervoer aankondigen.  

Heeft u die dag leveringen aan particulieren of tankstations in de onmiddellijke omgeving, probeer deze dan een dag eerder te doen of deze uit te stellen.

De Federale Politie dankt u bij voorbaat voor de naleving van deze tijdelijke maatregelen.