Uitnodiging: opleiding coaching en peterschap (3 oktober 2018)

Auteur: 
Ann
Category: 

Uitnodiging: opleiding coaching en peterschap (3 oktober 2018)

 

Uitnodiging: opleiding coaching en peterschap (3 oktober 2018)

Beste werkgever,

Hierbij wenst het Sociaal Fonds u uit te nodigen voor de opleiding coaching en peterschap. U kan hiervoor één of meerdere (ervaren) chauffeur(s) aanduiden die deze ééndaagse opleiding bijwonen.

Waarom een coach of peter aanstellen? Een chauffeur vinden die al over alle vereiste competenties beschikt, is geen sinecure. Daarom loont het om uw nieuwe werknemer in uw eigen bedrijf op te leiden door een ervaren chauffeur (de ‘peter’ of ‘coach’). Het aanstellen van een peter of coach leidt tot een snellere inwerking van nieuwe werknemers en verhoogt zo de productiviteit en de tevredenheid van de nieuwe werknemer. De ervaren werknemer die als peter of coach wordt aangesteld, krijgt op deze manier ook erkenning voor zijn opgebouwde ervaring.

Wat houdt de opleiding coaching en peterschap in? Gedurende de ééndaagse opleiding wordt er concreet geoefend in het geven van positieve en negatieve feedback, in het omgaan met weerstand en in het beantwoorden van vragen van nieuwkomers. De opleiding gaat uit van de ervaringen van de werknemers en is sterk gericht naar de praktijk. Na het volgen van de eendaagse opleiding verkrijgen werknemers een attest van ‘peter/coach’. Dit kan leiden tot een RSZ-korting van €800/kwartaal bij aanwerving van jongeren onder de 26 jaar door middel van een IBO of stagecontract.

Wanneer? De volgende intersectorale opleiding coaching en peterschap staat gepland op  woensdag 3 oktober 2018 (van 8u30 tot 16u30).
Waar? In het ‘Huis van de Verhuis’: Stroobantsstraat 48A, 1140 Brussel. Uw chauffeur kan zijn/haar wagen gratis parkeren op de parking aan het gebouw.
Kostprijs? Deze opleiding wordt gratis aangeboden door het Sociaal Fonds Brandstoffen. Lunch, frisdrank en koffie worden ter plaatse voorzien.

Inschrijven? U kan uw chauffeur(s) inschrijven door ons een mail te sturen met de namen van de deelnemende chauffeurs, en dit ten laatste op 14 september 2018. Mail naar: Ann DeKnibber (BRAFCO) <Ann.DeKnibber@brafco.be>

Indien u nog vragen of opmerkingen heeft over deze opleiding, aarzel dan niet om contact op te nemen met het Sociaal Fonds.